Skip to Content

Vertex BD - Ledande BIM Mjukvara för Trähusindustrin

Läs mera

Vertex BD - Ledande BIM Mjukvara för Trähusindustrin

Spara över 50% av planeringstid och kostnader

Vertex BD - Ledande BIM Mjukvara för Trähusindustrin
 

Smartare mjukvara. Bättre resultat.


Vertex BD är en professionell mjukvara för byggdesign, som automatiserar dina arkitekt- och konstruktionsprocesser.

Den bygger på automatiserade verktyg, som utför de många repetitiva uppgifterna i byggprocessen, och på så vis minskar arbetsbördan för personalen.

Vad är Vertex BD?


Vertex är en ledande byggnadsinformationsmodell (BIM) -mjukvara för byggande av bostäder. Arkitekter, projektörer, ingenjörer och konstruktörer använder Vertex för att effektivisera hela byggprocessen. Från arkitektur till tillverkningen.

Vertex BD mjukvara är speciellt utformad för

  • Prefabricerad hustillverkning, byggnation av lösvirkeshus samt kundanpassad byggnation.
     
  • Genererar byggnadens konstruktion med 100% automation, arkitekt- och konstruktionsritningar, produktionsritningar, materialrapporter, tillverkningsdata och marknadsföringsunderlag från en och samma byggnadsmodell.


Vertex BD kan användas för både trä- och stålkonstruktion.

Läs mera om Vertex BD

Se 80 sekunders animerad beskrivning. >>

KUNDBERÄTTELSER

Lindbäcks Bygg ansluter till Vertex-teamet

Lindbäcks Bygg handslag


Lindbäcks Bygg i Piteå väljer Vertex System som CAD-motor för sin fabrik i Öjebyn. Ett väl genomarbetat testprojekt av Vertex och Lindbäcks i samverkan har lagt grunden till detta beslut. Lindbäcks affärsidé att med industriell produktionsteknik leverera projektunika byggnader ställer stora krav på hur vårt system implementeras i deras verksamhet.

Helena Lidelöw, Projekteringschef Lindbäcks Bygg:
Lindbäcks kombinerar kundanpassade och standardiserade lösningar för att producera flerbostadshus. Med Vertex som nytt verktyg får vi möjlighet att hantera variationen i byggnaderna samtidigt som vi kan leverera data till vår automationsutrustning.

Roger Johansson, Bransch Manager Vertex:
Att få möjligheten att stå som CAD-leverantör till Lindbäcks är givetvis väldigt roligt och en utmaning vi på Vertex ser fram emot. Vill tacka alla involverade personer från Lindbäcks som på ett imponerande sätt engagerat sig och arbetat med den förstudie som nu resulterar i denna armkrok.

Lindbäcks Bygg logga


Vimmerbyhus ansluter till Vertex-teamet

Vimmerbyhus handslag

Vimmerbyhus med Joakim Ivarsson i spetsen tar nu steget och väljer Vertex som ny CAD leverantör. Med en målsättning att ge sina kunder en ännu mer flexibel valmöjlighet samt att även sänka projekteringstiden och eliminera felkällor ligger som grund för detta beslut. Just att få kunderna att kunna justera och anpassa husen efter eget önskemål i en snabbfotad organisation kommer skapa stort värde för Vimmerbyhus många kunder. Just Vertex BD förmåga att kunna generera ut all BIM-information på ett sätt som övrig organisation hos Vimmerbyhus önskar ta emot den ger stort värde i processen.

Joakim Ivarsson, VD Vimmerbyhus: Tillsammans med Vertex och deras mjukvara med enorma möjligheter till kundanpassningar kan vi ge slutkunden rätt förutsättningar att skapa sitt drömhus. Att sedan effektivisera projekteringstiden och kunna visualisera samt automatisera arkitekt- och konstruktionsprocesser möjliggör vi en ökad kapacitet, utan att öka belastningen på personal. Vi ser fram emot att ta ytterligare ett steg i rätt riktning för våra kunder och medarbetare för att möta framtidens krav och drömmar.

Roger Johansson, Branch Manager Vertex: Vimmerbyhus har visat stor beslutsamhet i processen att skapa en försäljning och projekteringsmodell som verkligen i första hand gynnar deras slutkunders flexibilitet i sina köp av Vimmerbyhus. Med det stora engagemang som personalen hos Vimmerbyhus visat kring detta så kommer denna driftsättning bli väldigt effektiv. Ska bli väldigt roligt att börja jobba ihop.
 

Vimmerbyhus logga


NYHETER & EVENEMANG

Vertex Fisketävling 2019

Vertex Fisketävling 2019

Nu kör vi igång den årliga fisketävlingen och tävlingstiden är fram till 30.09.2019.
Alla medverkande kommer att tilldelas en exklusive "Fishing Contest Special Award" T-shirt.

Fånga fisken med Vertex Rapala drag och skicka en bild av fångsten som visar draget och samtidigt meddela plats, fiskart, vikt och längd (om möjligt) av fisken med e-post till fisketavling@vertex.fi
Skriv även med ditt namn och adress och storleken på T-shirt.

Vertex Systems publicerar tävlingsbilder på sina sociala medier.

Har du inget Vertexdrag i fiskelådan? Kontakta oss så löser vi det.


Stora Trähus logga

Vill komma och prata automatiserade projekteringsprocesser och hur man effektivt designar och med full automatik konstruerar projektunika fastigheter så finns vi den 15 Oktober på Stora Trähus.


Vertex BD 2019 är publiserad
 Vertex BD 2019 levereras med 127 förbättringar och nya funktioner, inklusive helt nya IFC-samarbetsverktyg, anpassning av användargränssnitt och mycket mer.
Läs mera på engelska produktsidorna >>